5 - 14 oktober Veiligheidsfestivals
Tijdens Bewust Wonen Weken Westerkwartier

Wat is er te doen op de Veiligheidsfestivals?

 

Burgernet komt met een partytent

Er zijn consulenten zorg en veiligheid van Meldpunt Bezorgd

Informatie over Meld Misdaad Anoniem


De wijkagent is er!

Zij zijn de de belangrijkste schakel van de buurt naar de politie-eenheid. U kunt bij de wijkagent terecht met vragen over incidenten en problemen in de wijk. Of met overlastsituaties en gevaarlijke verkeerssituaties.


'Drop je knife en doe wat met je life'
Heb jij een steekwapen thuis liggen? Lever die dan anoniem in op 1 van de Veiligheidsfestivals.


De buurtwerkers van Sociaal werk De Schans zijn er
Ga met ze in gesprek over geldzaken, leefstijl, werken en meedoen, sociale contacten en eenzaamheid. U ontdekt wat de Schans voor u kan betekenen.
In Marum, Leek, Grootegast en Zuidhorn zijn ook jongerenwerkers aanwezig. Om in gesprek te gaan met jongeren over weerbaarheid, wapenbezit of gedrag op straat.


Natuurlijk is de brandweer er ook

Met veel informatie en tips. Bijvoorbeeld over de rookmelderplicht, de risico’s van koolstofmonoxidevergiftiging en 'Eerste Hulp Ben Jij' (EHBJ). Want bij een ramp of noodsituatie ben je altijd eerst op jezelf aangewezen. De hulpdiensten zijn niet direct ter plekke. Bereid je daarom voor met EHBJ op bijvoorbeeld brand, stroomuitval, een overstroming of extreem weer. En wat zit er in een noodpakket? Of hoe word je gealarmeerd bij een noodsituatie? Check hiervoor eerstehulpbenjij.nl. En stel gerust uw vragen tijdens de veiligheidsfestivals!

In Ezinge is woningcorporatie Wierden en Borgen van de partij

Met de Wiebo-wagen en een tent. En met een lekker hapje en drankje. Wierden en Borgen heeft een Buurtbudget en betaalt graag mee aan activiteiten in de buurt. Heb je een goed idee om samen met buren iets te doen of iets te realiseren voor het dorp? Om de buurt veiliger en leefbaarder te maken?Bespreek het en misschien kun je rekenen op een bijdrage uit het Buurtbudget. Of doe ideeen op wat andere dorpen of wijken deden.


In Marum, Leek, Grootegast, Opende en Zuidhorn is Wold & Waard aanwezig

En met een mooie actie: 

Wold & Waard helpt mee om veiliger in en rondom uw huis te wonen. Wij helpen u met eenvoudige ingrepen zoals drempels weghalen of een beugel plaatsen. Of we helpen door de stoep bij de voordeur op te hogen om makkelijker naar binnen te kunnen. Bij de contactkeet van Wold & Waard bespreekt u uw wensen en maakt u meteen een afspraak. Beloofd!

Ook Wold & Waard heeft een budget voor leefbaarheid. Er is geld voor goede ideeen en initiatieven van bewoners in hun woonomgeving. Bij de contactkeet kunt u een aanvraagformulier invullen. 
Meer informatie leest u op de website van Wold & Waard

Poffertjes, koffie, soep

Langzamerhand worden de dagen korter en is het buiten kouder. We hopen op mooi weer natuurlijk. Een warm hapje of drankje is natuurlijk altijd lekker. Weer of geen weer.